Dalmacija nudi odlične mogućnosti za ljetovanje u najljepšim kampovima okruženima zelenilom za nezaboravan odmor uz more.

Mediteranska klima, brojne pješčane i šljunčane plaže, borova šuma koja se pruža tik do mora i prekrasno čisto more jedni su od glavnih atributa Dalmacije, a njena razvedena obala i mnogobrojne uvale i otoci pružaju idealne uvjete za kampiranje. Kampovi u Dalmaciji se nalaze na odličnim lokacijama, bilo da je riječ o nekom gradu ili osamljenoj lokaciji izvan naselja.

Kampiranje u Dalmaciji je idealno za obiteljski odmor budući da se umjesto u zatvorenom prostoru velikih hotela ili apartmanskih naselja boravi izravno u prirodi pa se pruža mnoštvo prilika za aktivan odmor cijele obitelji, za ljetne radosti i uživanje u moru i netaknutoj prirodi. Šetnje plažom, kupanje i ronjenje u moru, pogled na otoke u hladu borova i maslina samo su neke od prednosti koje pruža kampiranje u neposrednoj blizini mora.

Dalmacija je regija čija je gastronomija nadaleko poznata pa brojne konobe i restorani nude razna domaća jela i vrhunska vina. Ponuda je odlična bez obzira je li naša destinacija za kampiranje u blizini većeg grada ili malog ribarskog mjesta, gdje god se zaputili može se uživati u gastronomskoj tradiciji lokalnih jela spravljenih od namirnica iz domaćeg uzgoja. Odlična dalmatinska vina (tradicija vinarstva seže još u antičko doba) jedan su od najpoznatijih hrvatskih brandova.Po raznovrsnosti kampova, Dalmacija nimalo ne zaostaje za ostatkom jadranske obale pa se u njenoj ponudi može naći i mali obiteljski kamp i naturistički kamp, kao i mini kampovi te veliki kampovi u sklopu turističkih resorta. Ono što je svima zajedničko jest da pružaju svim gostima priliku za miran odmor, a zbog prirodnog i kulturnog bogatstva Dalmacije atraktivne destinacije uvijek su na dohvat ruke kao jednodnevni izleti na otoke, odlazak u nacionalni park, obilazak kulturno povijesnih znamenitosti ili posjet planinama što nadvisuju jadransku obalu.

Najbolji kampovi svakako su oni koji su smješteni na mirnoj lokaciji na obali koji su prava oaza mira, a opet uz naseljeno mjesto ili nedaleko većeg grada. Dalmacija obiluje takvim mjestima pa tako npr. u sjevernoj Dalmaciji u blizini Zadra ili Biograda koji nude sve sadržaje grada ima više kampova koji pružaju mogućnost smještaja uz more, u čijoj su ponudi uređene parcele, mobilne kućice i svi ostali sadržaji turističkog kompleksa (restoran i suvenirnica, dućan, kafići itd.).

Odlika najboljih kampova je i dobra web stranica koja pruža pregledan uvid u ponudu. Kamp Oaza mira osmislio je svoju prezentaciju tako da se na stranici nalaze detalji kampa pa gosti kod bukiranja mogu vidjeti gdje su pozicionirane uređene parcele, nudi li se smještaj u mobilnim kućicama i apartmanima i tako odabrati pravi smještaj. Na stranicama se mogu saznati sve ostale informacije o kampu i uvjetima za najam, koje su obližnje turističke destinacije, znamenitosti i prirodne atrakcije kako bi gosti mogli lakše organizirati svoj odmor u Hrvatskoj i Dalmaciji.

Kampiranje u prirodi uvijek je jedinstven odmor i nudi posebne doživljaje koje ne pruža nijedna druga vrsta smještaja. Raznobojni oblutci na plaži, šum valova i lagani huk vjetra dok prolazi kroz krošnje stabala, pjev ptica, čiste plaže i bujno zelenilo, sve su to sastojci koji sačinjavaju odlično iskustvo ljetovanja. Kampovi u Dalmaciji, na njenoj obali i otocima, prava su destinacija za uživanje u svim prednostima kampinga i pravom mediteranskom duhu koji je u ovom kraju još itekako živ.